Преместване на мебели

Ако е необходимо да се преместят мебели, единственият сигурен начин за това, е да се разглобят, транспортират (или преместят) и да се сглобят отново на новото място. И не става въпрос за удобство за  хамалите, а това, че мебелите  ще останат невредими и няма да се повредят при пренасянето.

Демонтаж на мебелите при преместване

За да предотвратите повреда на мебелите при преместването, да не се нарани и развали техния външен вид, да запазите якостта на конструкцията – мебелите трябва да бъдат внимателно и правилно разглобени от хамалите.

Съвременните мебели,  ще позволят максимум 2-3 цикъла на сглобяване / разглобяване, като същевременно ще се запази здравината на връзките. Съединителните елементи имат по-голяма свобода на действие. Мебелите трябва да бъдат разглобени правилно, спазвайки определена последователност, за да не се повредят монтажните отвори, което ще позволи да се сглобят  след преместването на ново място.

Ако е необходимо, за транспортиране на сложни конструкции, състоящи се от много части, би било препоръчително да се броят частите на демонтираните части, което ще улесни и ускори повторното им сглобяване на новото място.

В случаите, когато мебелите са разглобени на модули (например кухненско обзавеждане или спален комплект), няма нужда да се разглобяват напълно, просто извадете чекмеджетата и рафтовете. Ако има остъклена или друга чуплива част, тогава е по-добре да се извади и опакова отделно. В този случай аксесоарите (панти, дръжки и ключалки) не могат да бъдат премахнати.

Опаковане на мебелите при преместване

Може би най-важното при всяко преместване е опаковането на мебелите.

Защо трябва да опаковате мебели?

  1. От излагане на дъжд, слънце, прах

Когато вали дъжд или сняг, мръсотия, от праха на горещ ден. Мебелите реагират при пряка слънчева светлина и внезапни промени в температурата.

  1. От механични повреди

Дори ако хамалите са били изключително внимателни, те не са изпуснали нищо и не са го увредили по време на носене, но никой не е имунизиран от внезапни проблеми. Понякога трафикът е непредсказуем. Колата рязко спира, на мебелите могат да се появят драскотини и счупени огледала.

  1. От вибрации

И дори да няма аварийно спиране, не може да се избегне разклащането по пътя. Ето защо опаковъчният материал трябва да омекоти и предпази от удари.

Хамалите използваме различни материали за опаковане на мебели. Към всеки елемент те имат  индивидуален подход!

От много години картонът остава като незаменим материал за мебели. Използва се за изолиране на частите от разглобените мебели. Също така, вълнообразен картон, благодарение на неговото наслояване, осигурява добра изолация и отлично предпазва.

Основните „конкуренти“ на картона са съвременните полиетиленови филми. Филмът с мехурчета за опаковане на мебели перфектно предпазва от механично нараняване. За тази цел мехурчетата се пълнят с въздух и предотвърдяват от удари. Полиетиленът ще запази от дъжд.

Въпреки това, филмите и картонът, макар да са най-популярните, но не са единствените материали, използвани при преместване. Понякога транспортирането и пакетирането на мебели изискват творчество и, съответно, специални материали. Например, за да се предпазят крайните повърхности на мебелните части, хамалите могат да използват специални профили и ъгли, изработени от пяна или полипропилен. И в специални случаи, дори правят специални кутии – например за стъклените части.

Монтаж на мебели след транспортиране

След като мебелите и всички компоненти се транспортират безопасно на новото място, хамалите пристъпват към сглобяването. Необходимо е да се освободят частите от опаковката, да се проверят за драскотини и стружки. Ако всичко е наред – трябва да подготвите подходящото място за сглобяването им.

При сглобяване на мебели трябва да се обърне внимание на качеството на връзките. Ако има съмнения, тогава връзките трябва да се подобрят с лепило за дърво, дървени стърготини и да се отстрани проблема.

Повреда на мебелите при пренасяне

За съжаление, процесът на преместване е труден и не винаги върви гладко. При товарене в задната част на транспортиране често се увреждат.

В такава ситуация повреденият елемент трябва да бъде сменен. За да направите нова част, за да вземете текстурата и цвета, нашите опитни специалисти винаги ще ви помогнат да възстановите повредената част.

Богатият опит в носенето и транспортирането на голямо разнообразие от мебели позволява на нашите специалисти да изберат най-подходящата опаковка за всеки конкретен случай. Доверете ни мебелите си, и ние ще го направим безопасно!