moving package

Най-добрият вариант е Хамали „STRONG“, които се занимават с хамалски услуги, преместване и транспорт . Те са отговорни за организиране и провеждане на този процес: Внимателно товарене и разтоварване, подреждане на мебели, оборудване и други на новото място и тяхната безопасност. Понякога може да се споразумеете за допълнителни услуги: Сглобяване на мебели, опаковане, застраховка, събиране на отпадъци след разопаковане и други.

Такава фирма значително ще помогне не само за преместване на стая, но и при преместване на офис, пренасяне на стоки и други. Тези фирми се различават един от друг: От набързо събрана бригада от хамали до сериозен екип от професионалисти с работно облекло, корпоративни стандарти и професионално оборудване.

По правило те поръчват специални превозни средства и хамали. Плащането за услугата включва: отдаване под наем на камион (почасово или фиксирано), работата на вратарите и шофьорите. Професионалните хамали ще направят всичко бързо без вашата помощ.

Качеството на преместването зависи от това коя фирма ще изберете. Обърнете внимание на някои точки.

Как да изберем хамали?

По-голямата част от фирмите, чиито реклами са наводнили целия интернет, са посредници. Когато им се възложи дейността, те изпращат регистрирани работници  – неквалифицирани: Хамали – студенти, временни работници, временно безработни, водачите със собствени автомобили. Често работата се извършва от един човек. И въпреки че се справят с тази проста на вид работа, все пак те не са професионалисти.

Транспортирането на неща си има своите специфики и изисква определени умения и специално оборудване. Безопасността на вашите вещи зависи от нивото на квалификация. Има много професионалисти, но услугите им ще ви струват повече, но това е спорно изявление.

Например, ако се налага да транспортирате пиано или мебели, ще трябва да наемете четирима обикновени камиони. А професионалистите имат  арсенал от колани, с помощта на които е лесно да се справят заедно с тази задача. В резултат на това плащането на четири „евтини“ хамали е много по-високо от цената на услугите на двама професионалисти.

Най-евтините услуги се предлагат от хамали и шофьори с безплатни реклами. Техните услуги могат да бъдат безопасно използвани, ако транспортираните предмети нямат особена стойност: Евтини мебели, кутии и опаковки.

Въпреки това, ако имате преместване на скъпи мебели и оборудване, което трябва да бъде доставено безопасно и здраво, тогава изборът трябва да падне на професионалисти. Те ще пристигнат със собствен инвентар за опаковане и ще произвеждат висококачествено и бързо транспортиране.

Разглеждайки сайтове с такава дейност, обърнете внимание на някои признаци, които разграничават професионални компании от хакери:

Подробностите показват не само телефонните номера, но и адреса на офиса, електронната поща,  номера на лиценза и др.

Добрите фирми имат общински и държавни поръчки, благодарствени писма, авторите са посочени в рецензии.

Наличието на маркови машини и техния собствен опаковъчен материал е друг знак за сериозна, надеждна професионална компания.

Свържете се точно с такава фирма, за да избегнете излишни неприятности по време на преместването на апартамента.

Предварително споразумение с превозвача

След като сте избрали подходящ превозвач, обадете се и направете поръчка, като преди това сте обсъдили подробностите. Списъкът на предлаганите услуги и техните цени, процедурата на плащане, наличието на специално оборудване за товарене, разтоварване на вещи, годността на автомобила за безопасно транспортиране на мебели и оборудване. В подходящо оборудваните машини вътрешните стени са покрити с мек материал и има крепежни стойки за мебели.

Сериозна фирма транспортира само въз основа на договор, сключен с клиент.

Трябва да прецените адекватно обема на транспортирания товар, за да знаете колко машини и хамали да поръчате. Това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Ако има скъпо обзавеждане с кожа или друга деликатна тапицерия, тогава се нуждаете от повече място за останалата част от товара, защото няма да сложите нищо върху него.

Опишете предварително вида на вашия товар, той ще ви помогне да се ориентирате в необходимите кубични метри от товарното пространство на автомобила. Опитните хамали бързо откриват план за поставянето в колата.